Albania

Në Paris : Maks VELO prezentoi librin "Paris", të Premtën 21 Tetor

të shtunën 22 tetor 2011 Nga E. Noygues

Të Premtën më 21 Tetor 2011, Shoqata Albania organizoi në "Maison des associations" lagjia 7 në Paris, një takim me artistin Maks Velo. Ai prezentoi librin “Paris”, një homazh për qytetin e lindjes. Adresa : Maison des Associations du 7ème arr. - 4, rue Amélie – 75007 Paris. Metro : La Tour-Maubourg ose Invalides.

  Maks Velo në Panairin e Librit, në Tiranë (nëntor 2010). Photo©Evelyne Noygues

 

Libri "Paris" përmban 70 vizatime bardhë e zi dhe 34 poezi shqip-frëngjisht, përkthyer nga Evelyne Noygues. Në album ndërthuret një poezi, një vizatim nga seria që Velo i ka kushtuar qytetit.

Rezultati është një libër jo i zakonshëm, një botim special që quhet "livre d’artiste", me tirazh të kufizuar 200 copë dhe i firmosur nga autori.

Gjithë shpenzimet për botimin e tij i përballoi vetë autori meqë s’ka mare asnjë fund nga ndonjë organizatë frankofone apo institucion ekonomik francez ose vetë nga ndonjë shtëpi botuese shqiptarë.

 

 

 

Lexoni : Maks VELO : Intermexo në vargje dhe pastel


Ballina e sitit | Kontakt | Plani i sitit | | statistikat | visitat 1919170

Suivre la vie du site sq  Suivre la vie du site MIRËSEVINI   ?

Tous droits réservés © 1997-2022 Albania
Sitët ndërtuar me SPIP 2.1.8 + AHUNTSIC
sur la ferme à SPIP de DnC développements sites et eCommerce