Albania

Në Vlorë : Ekspozita e Ardian ISUFIT : O.P. (objekt i Paidentifikueshem)

të merkurën 15 shkurt 2012 Nga en

THE PROMENADE GALLERY presents Ardian ISUFI : O.P. (objekt i Paidentifikueshem). Hapet nga data 5 mars deri me 5 prill 2012

... Oxhak fabrike & Minare Xhamie eshte nje instalacion "site specific" ne Venezia ku do te ndertohej nje objekt thuajse me permasa te njejta lartesia (15 deri 17m) me ate qe ndodhet ne qytetin (Kavaja – Shqiperi) per te qene sa me autentik i objektit ne fjale(lartesia reale 20m), gjithashtu pergjate kohes qe do te qendronte I instaluar (padyshimqe objekti do jete i perkoheshem) Hoxha (zeri i tij) do te kendonte 5 here sipas ritualit te Kuranit!!!

Titulli I vepres O.P. (objekt I paidentifikueshem)

... Oxhak fabrike & Minare Xhamie eshte nje instalacion "site specific" ne Venezia ku do te ndertohej nje objekt thuajse me permasa te njejta lartesia 15 deri 17m) me ate qe ndodhet ne qytetin (Kavaja – Shqiperi) per te qene sa me autentik i objektit ne fjale(lartesia reale 20m), gjithashtu pergjate kohes qe do te qendronte I instaluar (padyshim qe objekti do jete i perkoheshem) Hoxha(zeri i tij) do te kendonte 5 here sipas ritualit te Kuranit!!!

... vepra flet per "tranzicionin e besimit" qe ne kete rast shpjegohet nga ky objekt kolazh historie dhe feje duke dashur ta bej akoma me tranzitor e transportoj si ide dhe e vendos ne nje vend kristian ku "çudia vazhdon"!!!... dhe diskutimi me i madh dhe provokues qe hap ide-instalacioni im eshte çeshtja e "bashkejeteses se besimit" qe ne vetvete eshte shume komplekse sepse vepra pickon problemet e integrimit te kulturave, religjoneve pra te lirive te individit dhe te te pranuarit me identitetin tend ne kete atmosfere Globaliste qe eshte mberthyer e mbare bota!

... nuk eshte e rastit qe kjo ide pickuese me ka ardhur pas LAJMIT dhe diskutimit marramendes te xhamise qe do te ndertohet (ne ground O) prane kullave binjake ne New York dhe duke qene se krijimtaria ime me e fundit po drejtohet drejt nje arti te angazhuar atehere une heq nje paralele diskutimi ne vendin e duhur (Venecie - nje nder ikonat e kristianizmit) dhe ne kohen e duhur(Bienale - nje nder aktivitetet me te rendesishem ne artet pamore) per temen e siperpermendur te"bashkjeteses se besimeve".

Historiku O.P. (objekt I paidentifikueshem) Ne vitet 60-70 u ndertua ne Kavaje(Shqiperia e mesme) Fabrika e Qelqit e cila funksionoi me ritme te ngadalta si pjese e strategjise se deshtuar komuniste gje qe e reflektonte edhe nga pamja e saj e degraduar me makineri te vjetra dhe jashte kohe… pas viteve ‘90-te e deri me sot ky kompleks industrial sa vjene degradohet me shume duke u kthyer ne nje germadhe por çuditerisht ne zemer te saj ndodhet sot nje xhami e improvizuar dhe nje Oxhak fabrike eshte kthyer ne Minare, gjithashtu nga autostrada qe ndodhet prane mund te degjosh zerin e hoxhes qe kendon Kuranin !!!...( ky ka qene dhe kontakti im I pare me kete objekt duke rrugetuar nga Durresi ne Kavaje)

Relizimi I vepres O.P. (objekt I paidentifikueshem) konstruksion hekuri – tuba katror te dimensioneve te ndryshme (lartesia e objektit ndahet ne kater pjese) Oxhaku I fabrikes - Material imitues(I lehte) ne forme tulle dhe muri (flete llamarine elastike) Minare e Xhamise - Material inoks-I (flete metalike elastike) Autoparlante – 2 cope (integruar audio) p.s. lartesia dhe vendosja e objektit jane te diskutueshme (referohu fotomontazh O.P. -objekt I paidentifikueshem ne Venecia)

Ardian Isufi Born: Tirana, Albania 1973

Education: Academy of Arts, Tirana, Albania, 1995

Related Professional Experience

1996- Present Asc. Professor at the Graphic Atelier, “University of Arts” Tirana, Albania.


Ballina e sitit | Kontakt | Plani i sitit | | statistikat | visitat 2030330

Suivre la vie du site sq  Suivre la vie du site MIRËSEVINI   ?

Tous droits réservés © 1997-2023 Albania
Sitët ndërtuar me SPIP 2.1.8 + AHUNTSIC
sur la ferme à SPIP de DnC développements sites et eCommerce