Albania

Nje gide udhetimi: « Le Petit Futé Albanie », nga Julie BRIARD

Dy botimet e njëpasnjëshme kushtuar Tokës së Shqiponjave

të dielën 14 shkurt 2010 Nga E. Noygues

Edition 2009-2010Udhëzuesi i parë në frengjisht kushtuar vendin të shqiponjave, « Le Petit Futé Albanie » do të zbuloni shqiperinë gjatë gjithë historisë së saj, njerëz të famshëm, letërsi, muzikë, traditat e kuzhinës, arkitekturës e saj, por sidomos vendeve kryesore kulturore dhe natyrore.

Një botim i dytë udhëzues, plot me këshilla praktike dhe të pasuruar me adresa të reja për të gjitha buxhetet , e vendeve të reja për të zbuluar, u botua në vitin 2009. Le Petit Futé Albanie 2009-2010, botim 2, Paris, 15,95 €.

Udhëzues i parë ne frengjishtë kushtuar Tokes se Shqiponjave, Le Petit Futé Albanie është një mik për të udhëtuar dhe shumë i dobishem për të zbuluar apo rizbuluar këtë vend të lirë, qoftë vetë ose si pjesë e një turneu.

Duke sjellë së bashku vendet kryesore kulturore dhe natyrore në vend, ai mund të zbulojnë Shqipërine nëpërmjet historinë së saj, njerëz të famshëm, letërsi, muzikë, traditat e kuzhinës, arkitekturës saj. Pasuruar dhe përditësuar qe në vitin 2009, ajo është gjithashtu plot me këshilla dhe adresat e mirëa për të gjitha buxhetet.

Destinacione te reja per touristet popullor, Shqipëria ka gjithshka që duhet për të mbushur si të dashuruar shumëm e hapësirave të hapura që dashamirët e gurët e vjetër, luginat e thella në veri deri zbulimet interesante arkeologjik të Butrintit në jugun e tejskajshem.

Një itinerar personal ... përvojë e Julie Briard, rreth Edicionit te parë te « Le Petit Futé Albanie »

Edition 2006-2007Një vakt gjigant ndahet në zemër të verës me një familje të izoluar në një fermë ne Alpet shqiptare, diskutimet e nxehta rreth një kafe te shijshme turke me një ndarje të Tiranës, të freskëta gjurmët e këmbëve të arinjve zbuluar gjatë një balada në veri, dy ditë të kaluara me një ish-mësues jetën e të cilit i rëndësishëm se ai ka arritur më mirë se çdo libër, realitetin e jetës se tij në këtë vend nën regjimin komunist, ose disa orë në plazh me kompani të mëdha të vetme tingujt e insekteve.

Udhëtim nga Julie Briard, e cila zgjati rreth 2 muaj përmes Shqipërisë, ka qenë një nga më piktoreske në të pasur dhe takimeve qe ajo mund të bëjë. Ne mund të kuptohet duke eksploruar vendin nga befasi, por një udhëzues të udhëtojë shpesh mund të shmangur zhgënjim.

Përtej pasuria dhe larmia e vendeve për të vizituar, në një udhëtim në Shqipëri, është edhe një premtism të një ndryshimi të peizazh dhe shkëmbimeve të pasur me një popullsi veçanërisht mikpritëse. Kjo ishte të paktën e vërtetë për të dhe kujtime ajo vazhdon të kontribuojë për të bërë një udhëtim të më emocionuese ai kishte bërë ndonjëherë.

Pershtypjet nga Julie Briard

perkthyer nga E.M.


Ballina e sitit | Kontakt | Plani i sitit | | statistikat | visitat 2030330

Suivre la vie du site sq  Suivre la vie du site MIRËSEVINI   ?

Tous droits réservés © 1997-2023 Albania
Sitët ndërtuar me SPIP 2.1.8 + AHUNTSIC
sur la ferme à SPIP de DnC développements sites et eCommerce