Albania

Paris : Panairi i parë i librit të Ballkanit, ne qeshor 2010

E premte 4 dhe e shtunë 5 qeshor 2010 nga ora 12 deri në orën 20.

të merkurën 2 qershor 2010 Nga ALBANIA

Shoqatat Albania dhe Courrier des Balkans organizojnë panairin e parë të librit të Ballkanit Do të jenë të pranishëm në Paris më shumë se 30 shkrimtarë të ardhur nga Shqipëria, Bosnje-Hercegovina, Bullgaria, Kroacia, Greqia, Kosova, Maqedonia, Mali i Zi, Rumania, Serbia si dhe nga Turqia.

Ky panair do ti prezantojë publikut larminë e botimeve aktuale si dhe atyre më të hershme nga Ballkani, në fushën e letërsisë e historisë.

Botues të shumtë nga Ballkani do të prezantojnë titujt e tyre në origjinal krahas botuesve francezë.

PNGSeanca dedikimesh nga autorët, ekspozita fotografike si dhe librash të vjetër do të na shoqërojnë këto dy ditë.

 

 

Gjithashtu janë programuar katër tryeza të rrumbullakta :

- Përshtypjet e udhëtarëve të huaj për Ballkanin nga shekulli i XIX-të e deri sot- Shkrimtarët nga Ballkani që shkruajnë në frëngjisht : ç’do të thotë të shprehesh në gjuhën e tjetrit?
- Ballkani si temë letrare në letërsinë bashkëkohore
- C’ vepra përkthehen në frëngjisht nga gjuhët e Ballkanit dhe përse ?

Informacione praktike :

Hyrja e lirë në Cité internationale des arts

E premte 4 qeshor (nga ora 12 deri në orën 21) dhe të shtunën 5 qeshor (nga ora 12 deri në orën 20)

18 rue de l’Hôtel de ville 75004 Paris

Metro: Pont-Marie, linja 7

Autobus: 67 dhe 96

Stacion Vélib’ përballë sallonit

Për më shumë informacione: + 33 6 64 82 20 79

Adresa internet e salonit : www.livredesbalkans.org

Adresa internet e "Le Courrier des Balkans" : www.balkans.courriers.info

Lexoni edhe : AU PROGRAMME : tables rondes, cartes blanches, dédicaces, lecture et expositions , Salon du Livre des Balkans 2010 : une autre manière de voyager.. , Salon du Livre des Balkans 2010 : focus sur les auteurs de langue albanaise invités et Salon du Livre des Balkans 2010 : Les auteurs français invités et l’Albanie


Ballina e sitit | Kontakt | Plani i sitit | | statistikat | visitat 2283002

Suivre la vie du site sq  Suivre la vie du site MIRËSEVINI   ?

Tous droits réservés © 1997-2023 Albania
Sitët ndërtuar me SPIP 2.1.8 + AHUNTSIC
sur la ferme à SPIP de DnC développements sites et eCommerce