Albania

Permbytje ne Shqiperi : thirrje nga qeveria shqiptare

të martën 10 shkurt 2015 Nga en

Qe prej javes se shkuar, situata e permbytjeve ne Shqiperi eshte perkeqesuar. Sipas te dheneva paraprake jane mbi 600 familje te evakuuara dhe mbi 1000 familje te tjera kane pesuar demtime te medha te prones se tyre. Sipas parashikimeve, situata meteorologjike, do te vazhdoje te jete e renduar edhe ne ditet ne vijim.

Per kete arsye, qeveria shqiptare, pervec angazhimit te strukturave te saja per permballimin e emergjencave civile, ka kerkuar edhe ndihmen e qeverive te vendeve mike si dhe solidarizmin e gjithe bashkekombasve te saj si dhe dashamiresve te shqiperise.

Ndihme mund te jete si ne vlefta monetare (te cilat mund te derdhen ne llogarite ne dokumentin bashkengjitur) ashtu edhe materjale si veshembathje, usghqime etj (sipas listes bashkengjitur ne anglisht).

Ambasada e Shqiperise ka marre kontakte me autoritetet franceze, perkatesisht me Ministrine e Jashtme, Kryqin e Kuq Francez si dhe organizma te tjere qe mund te angazhohen ne raste fatkeqesishe natyrore.

Nderkohe qe nepermjet nje informacioni qe do te veme pas pak ne faqen e internetit si dhe ne facebook dhe twitter, deshirojme qe ti bejme thirrje edhe komunitetit shqiptar ne france qe te japing kontributin e tyre, sado modest ne ndihme te familjeve shqiptare te prekura nga kjo fatkeqesi natyrore.

Per kete arsye, do te kerkonim edhe ndihmen tuaj per ta shperndare kete informacion ne kontaktet ju keni, qofte shqiptare ose te huaj.

Taulant TOPÇIU

Conseiller

Ambassade d’Albanie en France


Téléphone: +33 1 47 23 31 00

Télécopie: +33 1 47 23 59 85

Tel. Portable: +33 7 83 09 78 78

57, avenue Marceau

75116 Paris


Documents joints

10 shkurt 2015
Document : PDF
114.6 ko

Ballina e sitit | Kontakt | Plani i sitit | | statistikat | visitat 2283002

Suivre la vie du site sq  Suivre la vie du site MIRËSEVINI   ?

Tous droits réservés © 1997-2023 Albania
Sitët ndërtuar me SPIP 2.1.8 + AHUNTSIC
sur la ferme à SPIP de DnC développements sites et eCommerce