Albania

Simon PITAQAJ vë në skenë"Don Zhuan" të Michel Ghelderode në Paris

E enjte 21 janar - 26 shkurt 2010 në teatrin "Reine blanche"

të hënën 15 shkurt 2010 Nga wbr

"Don Juan" de Michel de Ghelderode mis en scène par Simon PitaqajDon Zhuan ! Ose më mirë njerëz (ose persona) që kërkojnë të identifikohen me mitin Don Zhuan për të jetuar legjendën.

Në Babiloni, vendi i idhujtarisë dhe i kënaqësisë trupore trulloseshin në kënaqësi nga loja e maskave dhe intrigave duke u argëtuar me shëmbëlltyrën e bukurisë.

Dhe më pas loja gjithmonë,loja,loja... dhe shfaqet femra Olympia, bukuria absolute, rinia e përjetshme, ideali ynë. Ajo nuk mund të jetë veçse një urë në kërkim të dashurisë, të dritës dhe të jetës. Ajo zgjon ëndrrat tona, pikërisht kohën e një jete të ëndërruar.

 

Autori : Michel de Ghelderode

Skenaristi : Simon Pitaqaj. Rolet : Benoit Lavoisier, Ambre Gollut, Yan-Yvon Pennec, Palina Kotsiashava

Peinture mobile de Mirela Dhrami

Peinture mobile : Mirela Dhrami


Ballina e sitit | Kontakt | Plani i sitit | | statistikat | visitat 2030298

Suivre la vie du site sq  Suivre la vie du site MIRËSEVINI   ?

Tous droits réservés © 1997-2023 Albania
Sitët ndërtuar me SPIP 2.1.8 + AHUNTSIC
sur la ferme à SPIP de DnC développements sites et eCommerce