Albania

Sokrati shqiptar ne skenat nderkombetare. Mirush KABASHI : "Pagezimi Sokrat me miklon"

të enjtën 25 mars 2010 Nga wbr

Vit mbrapshte ! Por, prej 1997-es, kur u shfaq edhe premiera e monodrames "Apologjia e vertete e Sokratit", kane shkuar me se 10 vjet.

E ky jubile e gjen aktorin Mirush Kabashi, qe misheroi Sokratin, serish ne skenen e Teatrit Kombetar. Sokrati ka rrokur 100 shfaqjet e ngjitura ne skene! Aktori Kabashi, i cili tanime jo rralle cilesohet si "Sokrati shqiptar", rrefen per ndryshimet qe e kane shoqeruar Sokratin dhe ate si aktor pergjate ketyre viteve.

Lexoni artikullin nga gazeta "Koha Jone" - intervisten e Anisa Ymerit dhene ne dt 2 mars 08

Sokrati shqiptar ne skenat nderkombetare

Festivali Nderkombetar Teatror, Kajro 1997- Aktori me i mire, "Sfinksi i Arte"

Festivali Nderkombetar Teatror, Kajro 1999- Medalja e karrieres

Festivali Nderkombetar "Butrinti 2000"- Aktori me i mire i festivalit

Festivali Ballkanik i Monodrames, Manastir 2003

Festivali Evropian "Sllavia", Beograd 2004

Festivali Nderkombetar "Kiev-Traverny"-Aktori me i mire i festivalit

Festivali Nderkombetar "Teatri ne udhekryq", Bullgari-Kupa e Ministrit te Kultures

Shfaqje ne Kosove, Kanada, Vjene, Ulqin etj.


Ballina e sitit | Kontakt | Plani i sitit | | statistikat | visitat 1920355

Suivre la vie du site sq  Suivre la vie du site MIRËSEVINI   ?

Tous droits réservés © 1997-2022 Albania
Sitët ndërtuar me SPIP 2.1.8 + AHUNTSIC
sur la ferme à SPIP de DnC développements sites et eCommerce