Albania

Takimi me tre shkrimtareve shqiptare ne LukExpo

KOMUNIKE

të dielën 6 mars 2011

Takimi i tre shkrimtareve shqiptare, Gani Azemi, Eden Babani, Albert Nikolla, ne kuader te sallonit te 11 te Librit dhe Festivalit te 28 te Migracionit. Takimi do te mbahet te dielen 20 mars, ne oren 17:00 ne LuxExpo.

Ne oren 14:40 Grupi "ILIRI-Les Aigles do te jap nje koncert me kenge e valle shqiptare.

Jeni te mirepritur nga Shoqata "ILIRI, Shqiptaret dhe miqte e etyre ne Luksemburg"

Programi

Takim me shkrimtar Gani Azemi (Kosovë dhe Belgjikë), Eden Babani (Shqipërisë, Belgjikë, Albert Nikolla (Shqipërisë, Belgjikë) në sallën, katin e pare hyrje kryesore.

14h: 40 Music, valle, kulture, Koncert i grupit «Iliri-Les Aigles» Kenge dhe valle tradicionale shqiptare (Propozuar nga shoqata ILIRI shqiptarët dhe miqte e tyre në Luksemburg) ( takimi do te perkthehet Fr-Sh)

Salloni i 11 i Librit dhe i kultures. Festivali i 28 i Migracionit, i Kulturave dhe i Qytetërimeve, Luksemburg (18 • 19 • 20 mars 2011 )

Kirchberg LUXEXPO Plateau - Luksemburg

10 Circuit de la Foire L-1347 Luksemburg Internationale

Autorët

Gani Azemi, shkrimtar, gazetar, u lind në 1951 në Kosovë. Avokat i zjarrtë i Kosovës, ai ka jetuar në mërgim për më shumë se njëzet vjet deri në 1999. Ai kryen aktualisht funksione politike dhe diplomatike për vendin e tij. Ai është autor i Letër feqinjit tim serbë (2009), një thirrje mprehtë për mbrojtjen pa kompromis të lirive dhe vlerave universale.

Eden Babani u lind në vitin 1935 në Shqipëri. Diplomë në gjuhën dhe letërsinë shqipe, mësues dhe gazetar, ai iku nga Shqipërisë në vitin 1997 për ne Bruksel, ku ai vazhdoi aktivitetet e tij politike. Ai ka botuar ... «era e ringjalljes» (2006), Nekrologji (2008), Nje Birrë me pak (2009) Qoshku i rrëfenjave-te Fadili (2010).

Albert Nikolla, romancier, gazetar. Ai ka lindur 1968 në Shqipëri. i diplomuar në letërsi dhe gazetari. Ai jeton në Bruksel që nga viti 2000. Nuk do të nxjerrë 400 rastet e hetimeve dhe të raporteve. Tregime: Humbja e Vetë, Dashnori i fundit, Ngjyra e k çmendurisë dhe loje Tulipaësh. Novela:Thellesia, Në kërkim të Perpetum-Mobile, Ukend i Mallkuar, Golgota e Kuqe dhe Kanuni etj...

Kontakt :

http://albanaisduluxembourg.blogspot.com

http://www.clae.lu

Tel: +352 621 761 715

Bashkim HAZIZAJ


Ballina e sitit | Kontakt | Plani i sitit | | statistikat | visitat 2278898

Suivre la vie du site sq  Suivre la vie du site MIRËSEVINI   ?

Tous droits réservés © 1997-2023 Albania
Sitët ndërtuar me SPIP 2.1.8 + AHUNTSIC
sur la ferme à SPIP de DnC développements sites et eCommerce