Albania

Tirana : konferenca nga Jean-Yves Guérin : "Kamy, pruesi i ideve demokratike"

Ambasada dhe Alianca franceze ne Tiranë

të dielën 10 nëntor 2013 Nga en

Sot, Kamy është- nje nga autorët francezë më të lexuar dhe më të komentuar si në- Francë, ashtu edhe jashtë saj. Një pjesë e rëndësishme e veprës së tij qëndron ende e panjohur ose e lexuar nxitimthi. Kritika i ka studiuar gjatë veprat : I Huaji, Rënia, Miti i Sizifit.

 

Konferencë nga Jean-Yves Guérin : "Kamy, pruesi i ideve demokratike", me dt 11 nentor

Jean-Yves Guérin e studion Kamynë në këtë konferencë si shkrimtar i politikë-s dhe jo si shkrimtar politik. Pasi t’ju njoh me aktivitetin e tij si gazetar qytetar dhe me disa nga betejat e tij, ai do të analizojë përfaqësimin e totalitarizmave nË romanet e tij dhe më pas raportin e tij për Algjerinë koloniale.

Jean-Yves Guérin është profesor i letërsisë franceze në Universitetin e Sorbonës Paris 3, anëtar i P.R.E.S. Sorbonë Paris Cité©. Punimet e tij lidhen me letërsinë dhe teatrin e shekullit të njëzetë.

Konferenca mbi të drejtat e autorit - Panairi i Librit i Tiranës, me dt 15 nëntor

Shoqata e Botuesve Shqiptarë organizon në bashkëpunim me Ministrinë Shqiptare të Kulturës dhe Ambasadën e Francës një konferencë mbi të drejtat e autorit në prani të Ministres së Kulturës Znj.Mirela KUMBARO, Ambasadorit të Delegacionit të BE-së në Shqipëri Z. Etore SEQUI dhe të Z.Petrit YMERI, president i Shoqatës sËë Botuesve Shqiptarë.

Konkursi për përkthimin më të mirë, me dt 16 nëntor

Me rastin e njëqindvjetorit të lindjes së Albert Kamy ëmimi tradicional për përkthimin më të mirë do t’i jepet përkthyesit më të mirë të një prej veprave të Kamysë në gjuhën shqipe.


Ballina e sitit | Kontakt | Plani i sitit | | statistikat | visitat 2279098

Suivre la vie du site sq  Suivre la vie du site MIRËSEVINI   ?

Tous droits réservés © 1997-2023 Albania
Sitët ndërtuar me SPIP 2.1.8 + AHUNTSIC
sur la ferme à SPIP de DnC développements sites et eCommerce