Albania

Dërgoni nje mesazh

Përgjigje

Nga Gjirokastra : kultura në komunikimet ndërshqiptare dhe prezentimi i saj në botë

Edicioni i katert : "Takimet Muzikore të Dy Botëve », nga dt 4 deri me 6 qershor 2010
të martën 12 tetor 2010

Andaj kemi parë të udhës që si pjesë e festivalit Takimet muzikore të dy botëve, që tradicionalisht mbahet në Gjirokastër, këtë vit nga 4 deri ne 6 qershor 2010, të organizojmë një debatë mbi komunikimet kulturore ndërshqiptare dhe prezentimin e kulturës shqiptare në botë, si kontribut për fillimin e një reflektimi më serioz të kësaj problematike.

Për debatë kemi ftuar rreth 20 veta nga Shqipëria, Kosova dhe Maqedonia, intelektual dhe personalitete të afirmuara të kulturës si dhe përfaqësuesit e ministrive të kulturës dhe të punëve të jashtme, si dhe një numër gazetarësh.

Lista e pjesemarresve: Nga Kosova: Veton Surroi, Shkelzen Maliqi, Ilir Bajri, Petrit Selimi, Jeton Neziraj, Mehmet Beluli, Arber Hadri

Nga Shqiperia: Stefan Capaliku, Baviola Shatro, Rajmond Kola, Elvis Hoxha, Neritan Ceka, Ilda Mara, engjell Serjani, Sopartak Drasa, Arben Skenderi

Materialet e konferencës do të publikohen në vjeshtë të vitit 2010 ose në fillim të vitit 2011.

Lexoni gjithashtu :
- Gjirokastër : « Takimet Muzikore të Dy Botëve »
- Në Gjirokastër : Festivali ndërkombëtar “Takimet muzikore të dy botëve” 30 qershor-2 korrikmodération à priori

Ce forum est modéré à priori : votre contribution n'apparaîtra qu'après avoir été validée par un administrateur du site.

Un message, un commentaire ?
  • (Pour créer des paragraphes, laissez simplement des lignes vides.)

Qui êtes-vous ? (optionnel)

Ballina e sitit | Kontakt | Plani i sitit | | statistikat | visitat 1257082

Suivre la vie du site sq    ?

Tous droits réservés © 1997-2020 Albania
Sitët ndërtuar me SPIP 2.1.8 + AHUNTSIC
sur la ferme à SPIP de DnC développements sites et eCommerce