Albania

Dërgoni nje mesazh

Përgjigje

Takimi me tre shkrimtareve shqiptare ne LukExpo

KOMUNIKE
të dielën 6 mars 2011

Programi

Takim me shkrimtar Gani Azemi (Kosovë dhe Belgjikë), Eden Babani (Shqipërisë, Belgjikë, Albert Nikolla (Shqipërisë, Belgjikë) në sallën, katin e pare hyrje kryesore.

14h: 40 Music, valle, kulture, Koncert i grupit «Iliri-Les Aigles» Kenge dhe valle tradicionale shqiptare (Propozuar nga shoqata ILIRI shqiptarët dhe miqte e tyre në Luksemburg) ( takimi do te perkthehet Fr-Sh)

Salloni i 11 i Librit dhe i kultures. Festivali i 28 i Migracionit, i Kulturave dhe i Qytetërimeve, Luksemburg (18 • 19 • 20 mars 2011 )

Kirchberg LUXEXPO Plateau - Luksemburg

10 Circuit de la Foire L-1347 Luksemburg Internationale

Autorët

Gani Azemi, shkrimtar, gazetar, u lind në 1951 në Kosovë. Avokat i zjarrtë i Kosovës, ai ka jetuar në mërgim për më shumë se njëzet vjet deri në 1999. Ai kryen aktualisht funksione politike dhe diplomatike për vendin e tij. Ai është autor i Letër feqinjit tim serbë (2009), një thirrje mprehtë për mbrojtjen pa kompromis të lirive dhe vlerave universale.

Eden Babani u lind në vitin 1935 në Shqipëri. Diplomë në gjuhën dhe letërsinë shqipe, mësues dhe gazetar, ai iku nga Shqipërisë në vitin 1997 për ne Bruksel, ku ai vazhdoi aktivitetet e tij politike. Ai ka botuar ... «era e ringjalljes» (2006), Nekrologji (2008), Nje Birrë me pak (2009) Qoshku i rrëfenjave-te Fadili (2010).

Albert Nikolla, romancier, gazetar. Ai ka lindur 1968 në Shqipëri. i diplomuar në letërsi dhe gazetari. Ai jeton në Bruksel që nga viti 2000. Nuk do të nxjerrë 400 rastet e hetimeve dhe të raporteve. Tregime: Humbja e Vetë, Dashnori i fundit, Ngjyra e k çmendurisë dhe loje Tulipaësh. Novela:Thellesia, Në kërkim të Perpetum-Mobile, Ukend i Mallkuar, Golgota e Kuqe dhe Kanuni etj...

Kontakt :

http://albanaisduluxembourg.blogspot.com

http://www.clae.lu

Tel: +352 621 761 715

Bashkim HAZIZAJmodération à priori

Ce forum est modéré à priori : votre contribution n'apparaîtra qu'après avoir été validée par un administrateur du site.

Un message, un commentaire ?
  • (Pour créer des paragraphes, laissez simplement des lignes vides.)

Qui êtes-vous ? (optionnel)

Ballina e sitit | Kontakt | Plani i sitit | | statistikat | visitat 1932848

Suivre la vie du site sq    ?

Tous droits réservés © 1997-2022 Albania
Sitët ndërtuar me SPIP 2.1.8 + AHUNTSIC
sur la ferme à SPIP de DnC développements sites et eCommerce