Albania

Dërgoni nje mesazh

Përgjigje

Në Tiranë : Pranvera e frankofonisë 2012

par Evelyne Noygues
të martën 3 prill 2012

Mes pikturave, fjlë kryqeve dallon një këngë homazh në gjuhën frënge me 10 fjalët e frȃnkofonise që èshtë jo vetëm një homazh pèr Rusonë por dhe pasqyrim i ndërveprimit kulturor, një mesazh i të rinjëve shqiptar në javën e frankofonisë.

Pjesa e pare e këngës èshtë një prezantim në motive popullore shqiptare i jehonës së Rusoit, veprës së tij në Shqipëri e më gjërë.

Ndërsa pjesa e dytë është e kënduar dhe e kërcyer me stil modern duke risjellë fjalë, aforizma nga vepra e Rusoit E gjithë kënga është një thirrje në mbrojtje të mjedisit dhe vlerave shoqërore.

Në refren këndohet :

Kundër kotësisë dhe përbuzjes në këtë botë

Për një drejtësi universale që lind nga arsyeja

Zërat tanë, thirja jonë vallja jonë

për të gjithë të rinjtë e botës

 

Emrat e nxenesve : Alban Kamberi, Arnisa Haxhiu, Aurela Durici, Dituri Jazxhiu, Edlira Hoti, Eni Gjini, Entenela Ndrevata, Frensis Nakuci, Ilenia Kaso, Ledia Balla, Medina Xhametaj dhe Olta Macka.modération à priori

Ce forum est modéré à priori : votre contribution n'apparaîtra qu'après avoir été validée par un administrateur du site.

Un message, un commentaire ?
  • (Pour créer des paragraphes, laissez simplement des lignes vides.)

Qui êtes-vous ? (optionnel)

Ballina e sitit | Kontakt | Plani i sitit | | statistikat | visitat 1916444

Suivre la vie du site sq    ?

Tous droits réservés © 1997-2022 Albania
Sitët ndërtuar me SPIP 2.1.8 + AHUNTSIC
sur la ferme à SPIP de DnC développements sites et eCommerce