Albania

Dërgoni nje mesazh

Përgjigje

“Traktat mbi Tolerancën” nga Volteri redaktuar nga Alda Bardhyli

në shqip nga shtëpia botuese “Saras”
të enjtën 7 maj 2015 Nga en

“Mjafton ta prekësh e ta lexosh Volterin dhe kupton një gjë, që në shumë rrethe të lexuesve është marrë Volteri si shembull i atij vendi. Kjo nuk është e vërtetë. Në radhën e iluministëve të kohës, të tërë ata ishin ateistë, ndërsa Volteri i qëndron besnik të qenit fetar me besimin tek Zoti, por kundërshton fanatizmin, dogmatizmin dhe destruktivitetin fetar”, vlerëson Bajram Peçi.

Ndërkaq, Mustafa Nano e cilësoi këtë libër si aktual për periudhën që po kalojmë. “Këndvështrimi im është se ky libër është i rëndësishëm për të gjitha kombet, të gjitha kohët, por sidomos për kohët e sotme dhe për ato kombe që kanë natyrë multifetare. Dhe një nga këto kombe është edhe Shqipëria, ndaj toleranca fetare u përket të gjithëve, të paktën në Europë”, u shpreh Nano.


Përgjigje

“Traktat mbi Tolerancën” nga Volteri redaktuar nga Alda Bardhyli

17 qershor 202223:04, Nga Melvina
Heya! This blog is great and very productive. This content has providedd me with tonjs of useful information that I was searching and suddenly I got all the data here. This post has really helped mee a lot. I would love to share this bllog wioth my other friends also as it will hellp them too. Thanks for excellent info. This post actually masde my day. You cann't imagine simply how much time I had spent for this information!


modération à priori

Ce forum est modéré à priori : votre contribution n'apparaîtra qu'après avoir été validée par un administrateur du site.

Un message, un commentaire ?
  • (Pour créer des paragraphes, laissez simplement des lignes vides.)

Qui êtes-vous ? (optionnel)

Ballina e sitit | Kontakt | Plani i sitit | | statistikat | visitat 1916444

Suivre la vie du site sq    ?

Tous droits réservés © 1997-2022 Albania
Sitët ndërtuar me SPIP 2.1.8 + AHUNTSIC
sur la ferme à SPIP de DnC développements sites et eCommerce